natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zrazy z szynki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zrazy są pyszne. Można je podawać wraz z ziemniakami.

Zrazy z szynki.

Składniki:

Zrazy z szynki.

 

  • 10 ubitych plastrów szynki
  • 2 cebule
  • 6 ogórków kiszonych
  • 2 kiełbasy zwyczajne
  • 1 słoik musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z szynki.
3 ogórki, cebulę oraz kiełbasę pokroić w paski o długości ok. 7 cm. Ubite plastry szynki porozkładać na stole. Posypać solą i pieprzem oraz mąką po całym plastrze. Każdy plaster posmarować musztardą. Na jednym brzegu każdego plastra kładziemy po jednym pasku pokrojonego wcześniej ogórka, kiełbasy i cebuli (jeśli jakaś część paska jest cienka można dać po 2 kawałki). Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Na dobrze rozgrzaną brytfannę z olejem kładziemy zawinięte zrazy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Zalewamy wodą i dodajemy krojąc w kostkę pozostałe trzy ogórki. Gotujemy na małym ogniu dobrą godzinę.