Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Zrazy z zająca ze smardzami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciągle trwa jeszcze sezon na dziczyznę, więc dzisiaj proponuję wam zrazy z zająca z puree z białych warzyw.

Zrazy z zająca ze smardzami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z zająca ze smardzami

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z zająca ze smardzami
Selera, pietruszkę i ziemniaki obierz i ugotuj, ugotowane warzywa odcedź i utłucz wraz z masłem i śmietaną. Udka z zająca oczyść z błon i wytnij kości, oczyszczone mięso rozbij i dopraw solą pieprzem i ziołami, na zająca ułóż plasterki boczku i kawałki grzybów. Zrazy zawijaj tak aby boczek i grzyby znalazły się w środku, związane zrazy smaż na rozgrzanym smalcu a potem duś do miękkości stale podlewając je bulionem. Gotowe roladki pokrój na kawałki i podawaj z puree oraz z warzywami z patelni. 
Zrazy z zająca ze smardzami
Udka z zająca oczyść z błon i wytnij kości.
Zrazy z zająca ze smardzami
Mięso rozbij i dopraw solą pieprzem i przyprawami.
Zrazy z zająca ze smardzami
Na płat mięsa ułóż plasterki boczku i smardze.
Zrazy z zająca ze smardzami
Zrazy zawiń, zwiąż i usmaż na smalcu a potem duś do miękkości.