kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zrazy zawijane z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne ale ze względu na składniki możliwe do wykonania tylko w okresie grzybobrania :)

Zrazy zawijane z grzybami

Składniki:

Zrazy zawijane z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane z grzybami
Grzybki dusimy na masełku, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy jajka. Robimy masę. którą smarujemy rozbite i lekko posolone mięso. Rolujemy mięso i spinamy je wykałaczkami. Zrumieniamy cebulkę na oleju, dodajemy do niej zraziki i smażymy razem póki mięsko nie zrumieni się. Robimy to na małym ogniu bo inaczej spali nam się cebulka. Podlewamy bulionem i dusimy 20 minut.Wyjmujemy mięso. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do sosu i doprowadzamy do wrzenia. Zraziki podajemy polane sosem i gotowanym ryżem. Smacznego.