Strona główna Zrazy zawijane z grzybami

Zrazy zawijane z grzybami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
kotekbehemotek - Przepis na: Zrazy zawijane z grzybami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Zrazy zawijane z grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepyszne ale ze względu na składniki możliwe do wykonania tylko w okresie grzybobrania :)


trudność: łatwe
czas:

Zrazy zawijane z grzybami - SKŁADNIKI:

Zrazy zawijane z grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Grzybki dusimy na masełku, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy jajka. Robimy masę. którą smarujemy rozbite i lekko posolone mięso. Rolujemy mięso i spinamy je wykałaczkami. Zrumieniamy cebulkę na oleju, dodajemy do niej zraziki i smażymy razem póki mięsko nie zrumieni się. Robimy to na małym ogniu bo inaczej spali nam się cebulka. Podlewamy bulionem i dusimy 20 minut.Wyjmujemy mięso. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do sosu i doprowadzamy do wrzenia. Zraziki podajemy polane sosem i gotowanym ryżem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane z grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Szynka długo marynowana Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami
Schab w panierce z semoliną Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Żeberka duszone w kapuście
Pulpeciki z bazylią Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie
Zapiekany schabowy Klopsy z kapustą w środku Gulasz z kluseczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane