Strona główna Zrazy zawijane z grzybami

Zrazy zawijane z grzybami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
kotekbehemotek - Przepis na: Zrazy zawijane z grzybami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Zrazy zawijane z grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepyszne ale ze względu na składniki możliwe do wykonania tylko w okresie grzybobrania :)


trudność: łatwe
czas:

Zrazy zawijane z grzybami - SKŁADNIKI:

Zrazy zawijane z grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Grzybki dusimy na masełku, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy jajka. Robimy masę. którą smarujemy rozbite i lekko posolone mięso. Rolujemy mięso i spinamy je wykałaczkami. Zrumieniamy cebulkę na oleju, dodajemy do niej zraziki i smażymy razem póki mięsko nie zrumieni się. Robimy to na małym ogniu bo inaczej spali nam się cebulka. Podlewamy bulionem i dusimy 20 minut.Wyjmujemy mięso. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do sosu i doprowadzamy do wrzenia. Zraziki podajemy polane sosem i gotowanym ryżem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane z grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane