Strona główna Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu

Schab « poprzedni | następny »
marchewka1412 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Zrazy zawijane ze schabu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo smaczne - często robię


trudność: średne
czas:

Zrazy zawijane ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 korniszony
  • 1 cebula
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • Olej do smażenia
  • vegeta
  • maggi

Zrazy zawijane ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane