Strona główna Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu

Schab « poprzedni | następny »
marchewka1412

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Zrazy zawijane ze schabu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo smaczne - często robię


trudność: średnie
czas:

Zrazy zawijane ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 korniszony
  • 1 cebula
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • Olej do smażenia
  • vegeta
  • maggi

Zrazy zawijane ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Roladki schabowe nadziewane Schabowy pod pierzynką
Pieczony schab  nadziany żurawinową wkładką Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Kotlety schabowe w panierce z chleba
Schab po bałkańsku Schab gotowany w warzywnym bulionie podany z sosem Piersi w schabie
Domowa mielonka z kawałkami schabu  Schab pieczony w cydrze Nadziany nietradycyjny schabowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane