marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zrazy zawijane ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są bardzo smaczne - często robię

Zrazy zawijane ze schabu

Składniki:

Zrazy zawijane ze schabu

 

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 korniszony
  • 1 cebula
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • Olej do smażenia
  • vegeta
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Zrazy zawijane ze schabu
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .

Tagi:

schab mięso