Strona główna Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu

Schab « poprzedni | następny »
marchewka1412 - Przepis na: Zrazy zawijane ze schabu offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Zrazy zawijane ze schabu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo smaczne - często robię


trudność: średne
czas:

Zrazy zawijane ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 korniszony
  • 1 cebula
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • Olej do smażenia
  • vegeta
  • maggi

Zrazy zawijane ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane