Strona główna Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu

Schab « poprzedni | następny »
marchewka1412 - Przepis na: Zrazy zawijane ze schabu offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Zrazy zawijane ze schabu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo smaczne - często robię


trudność: średne
czas:

Zrazy zawijane ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 korniszony
  • 1 cebula
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • musztarda
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • Olej do smażenia
  • vegeta
  • maggi

Zrazy zawijane ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty .Każdy płat posolić i posypać pieprzem. Posmarować musztardą . Położyć na każdym plasterek wędzonego boczku, kawałek korniszona i cebuli. Zwinąć zrazy . Zawiązać nitką żeby sie nie rozpadły .Po wierzchu posypać mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy aż się zarumienią z każdej strony. Przełożyć do garnka i podlać wodą . Dodać trochę vegety i dusić aż mięso będzie miękkie .Można zagęścić sos odrobiną mąki . Doprawić sos do smaku .Wyjąć zrazy i usunąć nitki.
Ja podaję z kaszą .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy zawijane ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków
Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików Schabowy z bazylią i suszonymi pomidorami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem Pieczeń schabowa z kielbasą i marchewką Tradycyjny kotlet

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj