Strona główna Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

darmiona - Przepis na: Zrazy ze schabu offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 277
Zrazy ze schabu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne zrazy inaczej - rozpływają się w ustach!


trudność: łatwe
czas:

Zrazy ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 6 cienkich plastrów schabu bez kości(na 6 zrazów)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • plaster boczku
  • 0,5 litra bulionu
  • musztarda sarepska
  • liść laurowy, papryka ostra, 2 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • mąka
  • wykałaczki

Zrazy ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą. Ogórki, boczek i cebulę kroimy w cienkie słupki. i układamy po kawałku na kotlecie po stronie posmarowanej musztardą. Zawijamy kotlety i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciały. Końce wykałaczek obcinamy. Obtaczamy zrazy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Obsmażone zrazy wkładamy do wysokiego garnka lub brytfanny, zalewamy bulionem, wrzucamy 3 listki, wyciśnięty czosnek, paprykę i grzyby i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane