Strona główna Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

darmiona

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 293
Zrazy ze schabu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne zrazy inaczej - rozpływają się w ustach!


trudność: łatwe
czas:

Zrazy ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 6 cienkich plastrów schabu bez kości(na 6 zrazów)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • plaster boczku
  • 0,5 litra bulionu
  • musztarda sarepska
  • liść laurowy, papryka ostra, 2 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • mąka
  • wykałaczki

Zrazy ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą. Ogórki, boczek i cebulę kroimy w cienkie słupki. i układamy po kawałku na kotlecie po stronie posmarowanej musztardą. Zawijamy kotlety i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciały. Końce wykałaczek obcinamy. Obtaczamy zrazy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Obsmażone zrazy wkładamy do wysokiego garnka lub brytfanny, zalewamy bulionem, wrzucamy 3 listki, wyciśnięty czosnek, paprykę i grzyby i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Schab pieczony na jarzynach Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Pieczone pod majonezem udka z kurczaka Pieczeń z szynki wieprzowej Zapiekane kotlety z indyka
Cygara schabowe w sosie cebulowym Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki Piersi z kurczaka parowane
 Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Kotleciki mielone z jajkiem Kurczak w sosie curry-marchwiowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane