Strona główna Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

darmiona - Przepis na: Zrazy ze schabu offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Zrazy ze schabu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne zrazy inaczej - rozpływają się w ustach!


trudność: łatwe
czas:

Zrazy ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 6 cienkich plastrów schabu bez kości(na 6 zrazów)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • plaster boczku
  • 0,5 litra bulionu
  • musztarda sarepska
  • liść laurowy, papryka ostra, 2 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • mąka
  • wykałaczki

Zrazy ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą. Ogórki, boczek i cebulę kroimy w cienkie słupki. i układamy po kawałku na kotlecie po stronie posmarowanej musztardą. Zawijamy kotlety i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciały. Końce wykałaczek obcinamy. Obtaczamy zrazy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Obsmażone zrazy wkładamy do wysokiego garnka lub brytfanny, zalewamy bulionem, wrzucamy 3 listki, wyciśnięty czosnek, paprykę i grzyby i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Mięciutka karkówka z grilla Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Kurczak  według Patrycji
Łopatka pieczona z warzywami Pałki miodowo-musztardowe Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym
Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim Kurczak po żydowsku Kurczak z Marengo
Kurczak z kukurydzą Gołąbki jagnięce w liściach winogron Kotlety mielone z jabłkiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane