Strona główna Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

darmiona

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 288
Zrazy ze schabu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne zrazy inaczej - rozpływają się w ustach!


trudność: łatwe
czas:

Zrazy ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 6 cienkich plastrów schabu bez kości(na 6 zrazów)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • plaster boczku
  • 0,5 litra bulionu
  • musztarda sarepska
  • liść laurowy, papryka ostra, 2 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • mąka
  • wykałaczki

Zrazy ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą. Ogórki, boczek i cebulę kroimy w cienkie słupki. i układamy po kawałku na kotlecie po stronie posmarowanej musztardą. Zawijamy kotlety i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciały. Końce wykałaczek obcinamy. Obtaczamy zrazy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Obsmażone zrazy wkładamy do wysokiego garnka lub brytfanny, zalewamy bulionem, wrzucamy 3 listki, wyciśnięty czosnek, paprykę i grzyby i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Mielone cebulowe Roladki w orzechach laskowych Pikantny gulasz wołowy
Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną Kieszonki z kurczaka z rukolą Schab po góralsku
Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną Mięsne naleśniki w sosie jarmużowym Wątróbka smażona z cebulką
Mięsne kuleczki z kaszą w sosie pomidorowym Wędlina drobiowa z miodem i papryką wędzoną Schab nadziewany żurawiną i śliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane