Strona główna Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu

darmiona - autor przepisu Zrazy ze schabu offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 235
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Zrazy ze schabu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne zrazy inaczej - rozpływają się w ustach!


trudność: łatwe
czas:

Zrazy ze schabu - SKŁADNIKI:

  • 6 cienkich plastrów schabu bez kości(na 6 zrazów)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • plaster boczku
  • 0,5 litra bulionu
  • musztarda sarepska
  • liść laurowy, papryka ostra, 2 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • mąka
  • wykałaczki

Zrazy ze schabu - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety rozbijamy, smarujemy z jednej strony musztardą. Ogórki, boczek i cebulę kroimy w cienkie słupki. i układamy po kawałku na kotlecie po stronie posmarowanej musztardą. Zawijamy kotlety i przebijamy wykałaczkami, żeby się nie rozleciały. Końce wykałaczek obcinamy. Obtaczamy zrazy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Obsmażone zrazy wkładamy do wysokiego garnka lub brytfanny, zalewamy bulionem, wrzucamy 3 listki, wyciśnięty czosnek, paprykę i grzyby i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając.



Komentarze do Zrazy ze schabu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Gęś na pęczaku. Schab smażony w klasycznej panierce Wołowina z warzywami w sosie paprykowym
Szynka wieprzowa peklowana pieczona Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Chrzanowy schab gotowany
Makaron spaghetti z gulaszem wieprzowym z papryką Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami
Wielkanocna biała kiełbasa Pasztetowa ze słoika Filet nadziewany pomidorem i bazylią
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane