eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupkę ugotowałam dla rocznego wnusia. Bardzo mu smakowała. Pyszna z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej i ryżu.

Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową

 

  • 15 dkg piersi kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/3 małej pietruszki
  • 1 większy ziemniak
  • 5 dkg żółtej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki ryżu
  • kilka listków natki pietruszki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową
Mięso umyć,zalać wodą i posolić do smaku. Ugotować kurczaka do miękkości.,wyjąć z wywaru,ostudzić i drobniutko posiekać. Marchewkę,pietruszkę i ziemniak obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Fasolkę szparagową umyć i odciąć końcówki. Fasolkę pokroić w cienkie plasterki. Odmierzyć dwie łyżki ryżu. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Potarte warzywa,ziemniaki,pokrojoną fasolkę szparagową dodać do wywaru mięsnego i zagotować. Do wrzącej zupy wsypać ryż i gotować około 25 minut,aż wszystko będzie miękkie. Pięć minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i mięso. Smacznego!
Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową
Fasolkę szparagową umyć i odciąć końcówki.
Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową
Fasolkę pokroić w cienkie plasterki. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Warzywa i ziemniak zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową
Odmierzyć dwie łyżki suchego ryżu i wsypać do gotującej się zupy.