reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Zupa antywirusowa czyli czosnkowo serowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa jest pyszna i choć zrobiłam porcję na dwa dni, natychmiast zniknęła w naszych czeluściach.

Zupa antywirusowa czyli czosnkowo serowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa antywirusowa czyli czosnkowo serowa

 

  • Bulion

 

  • 4 skrzydełka z kurczaka

 

  • warzywa-marchewka, pietruszka, kawałek selera, mała cebulka

 

 

 

 

  • 2 litry wody

 

  • Dodatkowo:

 

 

 

  • 2 duże serki topione - każdy po100g

 

  • 3-4 plasterki szynki

 

  • 2-3 łyżki startego sera żółtego

 

  • zielona cebulka lub szczypiorek

 

  • Bułka na grzanki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa antywirusowa czyli czosnkowo serowa
Gotujemy bulion- wszystkie składniki zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu 30-40 minut( szybkowar 15minut) Odcedzamy. Czosnek obieramy,kroimy w plasterki i lekko obsmażamy na maśle. Zalewamy bulionem, dodajemy rozdrobnione serki gotujemy góra 10 minut. Zupę miksujemy lub przecieramy przez sito. Dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i ser żółty. Bułkę kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej, jak się rozgrzeję dodajemy masło i bułkę i podsmażamy na małym ogniu, aż zrobią nam się grzaneczki. Gotowe grzanki posypujemy suszonym czosnkiem. Podajemy z grzankami i posypane zieloną cebulką
Zupa antywirusowa czyli czosnkowo serowa
Czosnek obieramy,kroimy w plasterki i lekko obsmażamy na maśle. Etap 1