Monika i Magda

Monika i Magda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Zupa babci Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warto spróbować,bardzo smaczne

Zupa babci Danusi

Składniki:

Zupa babci Danusi

 

  • udko kurczaka
  • pietruszka
  • marchewka
  • pół selera
  • pół pora
  • garść fasoli szparagowej
  • 2 średnie ziemniaki
  • szklanka soku pomidorowego pikantnego
  • 2 łyżki ryżu
  • 1,5 kostki rosołowej drobiowo-wołowej
  • kilka kropel sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Zupa babci Danusi
Umytą marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Umytego pora pokroć w talarki.Z fasolki odcinac końcówki i pokroić w małe kawałeczki wrzucicć to wszystko do wody. Do tego Umyte udko z kurczaka. Dodac do tego ryż, kostkerosołowa i gotować 40 minut.Obrane i pokrojone ziemniaki w kostke wrzucic do garnka dlac soku pomidorowego i sosu sojowego. Doprawic przyprawami i gotowac jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania wyjmij miesko, obierz, pokrój i wrzuc do zupki.