Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna zupa, która zachwyca niepowtarzalnym smakiem grzybów. Szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!

Zupa borowikowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa borowikowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa
Borowiki oczyść i wypłucz. Razem z posiekaną cebulą podsmaż na maśle. Do grzybów wlej 1,5 litra wody. Wsyp kminek oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Śmietany razem wymieszaj i wlej do zupy. Gotuj 5 minut. Dodaj posiekany koperek. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Zupa borowikowa
Borowiki oczyść i wypłucz. Razem z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.
Zupa borowikowa
Do grzybów wlej 1,5 litra wody. Wsyp kminek oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Zupa borowikowa
Śmietany razem wymieszaj i wlej do zupy. Gotuj 5 minut. Dodaj posiekany koperek. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

przyprawy