nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa botwinkowa z ciecierzycą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wiosenna botwinkowa w ekspresowej wersji z ciecierzycą z puszki

Zupa botwinkowa z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa botwinkowa z ciecierzycą

 

  • porcja rosołowa + warzywa na wywar
  • botwinka (jeden pęczek)
  • bulionetka drobiowa
  • ciecierzyca w puszce
  • vegeta nature
  • fit up do zup
  • świeżo zmielony pieprz
  • kwaśna śmietana do podania

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa z ciecierzycą
Porcje rosołową i warzywa gotujemy na wywar. Do wywaru dodajemy obrane buraczki z botwinki i gotujemy ok 30 minut. Z wywaru wyciągmy mięso i warzywa. Botwinkę myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do wywaru i gotujemy ok 20 minut. Ciecierzycę z puszki przekładamy do sitka i płuczemy, następnie dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Ugotowaną marchewkę i burakic trzemy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Doprawiamy. Podajemy z kwaśną śmietaną.Gotowe.
Zupa botwinkowa z ciecierzycą
Mięso i warzywa gotujemy tak jak na rosół
Zupa botwinkowa z ciecierzycą
Buraczki obieramy i dodajemy do wywaru
Zupa botwinkowa z ciecierzycą
Botwinkę myjemy i kroimy w małe kawałki
Zupa botwinkowa z ciecierzycą
Na koniec dodajemy ciecierzycę i chwilę gotujemy