madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Zupa brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bulion drobiowy z dodatkiem warzyw z brokułem w roli głównej. Rozgrzewająca i pełna witamin, a zarazem kolorowa.

Zupa brokułowa

Składniki:

Zupa brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa

ETAP 1:

Zupa brokułowa
Porcję rosołową gotujemy w wodzie z przyprawami.

Umytą porcję rosołową wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy sól, kostkę rosołową , ziele angielskie i liście laurowe.

Całość gotujemy aż mięso będzie miękkie. Możemy zebrać ścięte białko po zagotowaniu.

ETAP 2:

Zupa brokułowa
Rozdrabniamy umyte i obrane warzywa na kawałki

W między czasie przygotowujemy warzywa.

Marchew, pietruszkę oraz seler i ziemniaki obieramy z łupin i kroimy na mniejsze kawałki , natomiast umytego brokuła dzielimy na różyczki.

ETAP 3:

Zupa brokułowa
Do wywaru wkładamy przygotowane warzywa.

Z wywaru wyjmujemy porcję rosołową i wkładamy przygotowane warzywa.

Gotujemy na małym ogniu aż będą miękkie. Podajemy gorącą z dodatkiem pieczywa.