eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Zupa brokułowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupka jarzynowa z przewagą brokuła.

Zupa brokułowa Eli

Składniki:

Zupa brokułowa Eli

 

  • 1 brokół
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 8 ziemniaków
  • 1 kostka rosołu z kury
  • 1 kostka rosołu wołowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/3 szklanki kaszy manny
  • koperek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa Eli
Brokół umyć,odciąć różyczki i odłożyć.Łodygi brokuła obrać z twardej skórki i pokroić w kostkę.Ziemniaki,marchew,pietruszę i seler obrać i umyć.Ziemniaki,seler i pietruszkę pokroić w kostkę,marchewkę w ćwierć krążki.W garnku zagotować 4 litry wody,dodać kostki rosołowe,ziemniaki,marchewkę,seler,pietruszkę,pokrojone łodygi brokuła i gotować do miękkości.Dodać kaszę manną,różyczki brokuła,sos sojowy i gotować jeszcze 10 minut,co jakiś czas mieszając.Zupę skosztować i ewentualnie doprawić jeszcze sosem sojowym.Koperek i natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy.Smacznego!