marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa brokułowa z łososiem i migdałami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Brokuły umyć i obgotować w gotującej się i osolonej wodzie,dodać włoszczyznę,brokuły przetrzeć na sitku z resztą jarzyn do garnka,zagęścić.

Zupa brokułowa z łososiem i migdałami.

Składniki:

Zupa brokułowa z łososiem i migdałami.

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa z łososiem i migdałami.
Brokuły wrzucić na gotującą się osoloną wodę,wyjąć po 10 min.
cedzakiem i dać włoszczyznę z tacki,przyprawy zapachowe jak
listki laurowe i ziele angielskie oraz vegetę.Gotować z pół godziny,
odcedzić miękkie jarzyny i przetrzeć brokuły przez sito lub rozdrabniaczem.Przełożyć do garnka z wywarem z jarzyn i gotować na wolnym ogniu.Migdały sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórek,zmielić lub pokroić w słupki i uprażyć na suchej patelni,mi-
-eszając,aby nie przypalić.Zupkę zagęścić jednym lub dwoma serkami topionymi,mieszając aż się roztopią,doprawić maggi,pieprzem mielonym czarnym lub białym.Gotową zupkę po-
-dawać z kawałkami łososia wędzonego i posypać prażonymi migdałami.

Tagi:

brokuły