WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa brokułowo - groszkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo zdrowa i smaczna zielona zupa. Gotowana na kościach schabowych z brokułami i zielonym groszkiem.

Zupa brokułowo - groszkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa brokułowo - groszkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo - groszkowa
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Razem z kością zalewamy wodą w garnku i zagotowujemy. Zbieramy szumy i dokładamy obraną i startą na grubej tarce marchew i pietruszkę, pokrojonego w plasterki pora oraz zielony groszek. Solimy. Brokuła dzielimy na różyczki i dokładnie moczymy w osolonej wodzie, po czym płuczemy. Dodajemy do zupy gdy warzywa będą już prawie miękkie i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Zabielamy słodką śmietaną i doprawiamy do smaku. 
Zupa brokułowo - groszkowa
Najpierw gotujemy ziemniaki z kością i szumujemy.
Zupa brokułowo - groszkowa
Dodajemy marchew, pietruszkę, pora i groszek.
Zupa brokułowo - groszkowa
Brokuły dzielimy na małe kawałki i myjemy.
Zupa brokułowo - groszkowa
Gdy inne warzywa już zmiękną, dodajemy brokuła.

Tagi:

brokuły