kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 243]

Zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 1/5 głosów: 3

Pyszna zupa na żeberkach zawierająca dużo witamin i mikroelementów tak potrzebnych dla naszego zdrowia.

Zupa brukselkowa

Składniki:

Zupa brukselkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa
Do garnka wlewamy 1,5L.wody,gdy woda się zagotuje,wkładamy umyte mięso.

Żeberka gotujemy około 30 minut(w międzyczasie zbieramy szumowiny).

Później dodajemy obraną i umytą marchewkę i oczyszczoną brukselkę.

Gdy warzywa są już trochę miękkie,dodajemy obrane i umyte ziemniaki i gotujemy do miękkości.

Na końcu dodajemy natkę pietruszki.  

Tagi:

warzywa zupa