anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Zupa brukselkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najprostsza zupa brukselkowa.

Zupa brukselkowa.

Składniki:

Zupa brukselkowa.

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa.
Do sporego garnka, należy wlać 2,5 litra bulionu (najlepiej jeśli będzie to bulion drobiowy). Następnie gdy bulion lekko się zagotuje wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucamy obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie brukselkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Wszystko razem gotujemy aż ziemniaki i brukselka zmiękną. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec wrzucamy do zupy umyty wcześniej i posiekany drobno koperek. Smacznego :)

Tagi:

brukselka