gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z kapustą brukselkową. Łatwa w przygotowaniu. Można podawać ze śmietaną jak i bez. Polecam.

Zupa brukselkowa

Składniki:

Zupa brukselkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa
Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i seler kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 20 minut.

Po tym czasie dodajemy brukselkę i pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy przyprawami i ziołami.

Zabielamy śmietaną ( możemy to pominąć)

Smacznego.