halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na smaczną zupę z brukselki.

Zupa brukselkowa

Składniki:

Zupa brukselkowa

 

  • brukselka 40 dag
  • wędzony chudy boczek 25 dag
  • cebula 1 sztuka
  • rosół warzywny 1,2 litra
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • siekany koperek 2 łyżki
  • oliwa 1 łyżka
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.Do gorącego rosołu dodajemy cebulę i boczek pokrojony w kostkę. Wrzucamy brukselkę gotujemy do miękkości .Doprawić do smaku , posypać zieleniną. Podawać z grzankami.

Tagi:

brukselka