ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zupa brukselkowa (2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa i przepyszna zupka

Zupa brukselkowa (2)

Składniki:

Zupa brukselkowa (2)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa (2)
Brukselkę myjemy i oczyszczamy a następnie umieszczamy w sitku i zalewamy wrzątkiem aby sparzyć. Sparzoną brukselkę wkładamy do garnka, dodajemy pokrojonego selera, pędy bambusa i zalewamy bulionem. Gotujemy tak 15 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy pokruszonego na kawałki kurczaka z rosołu i całość miksujemy. Na patelni rozpuszczamy masło. Kiedy masło się rozpuści, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy żeby zrobiła się zasmażka, dodajemy mleko, mieszamy i dodajemy do zupy. Doprawiamy i podajemy np. z grzankami.