iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nigdy nie stosowałam zup z takimi dodatkami. pierwszy raz przy tej zupie spróbowała, wyszło bardzo smacznie.

Zupa buraczkowa

Składniki:

Zupa buraczkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa
Buraczki kroimy w kostkę. W 2 litrach wody gotujemy 15 min. włoszczyznę oraz koper, solimy, pieprzymy, słodzimy, odcedzamy wywar i wkładamy do niego buraczki gotujemy do miękkości następnie miksujemy blenderem dodajemy sok z cytryny. Z mąki, jajka, mleka, szczypty soli oraz pietruszki miksujemy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki. Cebulkę drobno kroimy i smażymy na szklisto, mieszamy z majonezem i smarujemy każdego naleśnika, zwijamy w rulon kroimy na kawałki i nakładamy na patyki, podajemy z zupą.