madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa o charakterystycznym smaku barszczu ale z dodatkiem warzyw. Pyszne, proste i tanie jednocześnie.

Zupa buraczkowa

Składniki:

Zupa buraczkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa

ETAP 1:

Zupa buraczkowa
Po dodaniu wszystkich przypraw gotujemy wywar

Kości wieprzowe wkładamy do garnka zalewamy wodą i dodajemy sól. Zagotowujemy.

Zbieramy z wierzchu ścięte białko, a następnie dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotujemy wywar.

ETAP 2:

Zupa buraczkowa
Do wywaru dodajemy pokrojone buraczki i gotujemy

Wyjmujemy kości a do garnka wkładamy obrane i pokrojone w drobną kostkę buraki. Gotujemy aż będą miękkie.

ETAP 3:

Zupa buraczkowa
Do zupy dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy

Obieramy pozostałe warzywa i kroimy w kostkę . Dodajemy do zupy kiedy buraki będą miękkie i gotujemy aż warzywa też będą miękkie.

Koperek drobno siekamy i dodajemy do gotowej zupy.