gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Zupa Buraczkowa gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka dla tych kto lubi buraki, szybka prosta i znakomita

Zupa Buraczkowa gabyelle

Składniki:

Zupa Buraczkowa gabyelle

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Buraczkowa gabyelle
Ugotowane buraki pokroić w paski. Marchewkę pokroić w plastry. Seler oczyścić i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone buraczki, marchewkę, seler i czosnek, wszystko przysmażyć często miesząc. Przysmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy przygotowanym wcześniej wywarem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, całość gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę i jak ktoś chce to można zagęścić troszkę maka ale nie jest to konieczne. Zupkę rozlewamy na talerze i dekorujemy posiekanym koprem :) Smacznego

Tagi:

buraki