Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna rozgrzewająca zupa buraczkowa z dodatkiem czerwonej fasoli

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy, następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach. Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach a ziemniaki kroimy w kosteczkę.Bulion warzywny wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości, następnie dodajemy starte buraczki oraz odcedzoną fasolę, Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem Podajemy posypując posiekaną taką pietruszki
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
ugotowane buraczki obieramy i trzemy na tarce
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
do wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki i startą marchewkę i pietruszkę
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
do gotujących warzyw dodajemy starte buraczki
Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą
Na koniec dodajemy czerwoną fasolę z puszki

Tagi:

buraki fasola