A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Zupa carska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

nazwę do tej zupy wymyślił mój teść,tak ją ochrzcił i przyjęła się w całej rodzinie

Zupa carska

Składniki:

Zupa carska

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa carska
Gotujemy wywar na kostce pilnując, aby dobrze zszumować i była klarowna.Dodajemy przyprawy i warzywa pokrojone jak lubimy,ja preferuję talarki.Zaparzamy osoloną mąkę i zagniatamy wałeczek ciasta,skubiemy kawałki do gotującej się zupy,po czym mieszamy, by nie przywarły do dna.Wyciągamy kostkę i obieramy mięsko do zupy.Gdy wszystko jest miękkie,zakwaszamy octem do smaku.Jeśli lubimy po wyłączeniu gazu możemy zabielić,ja wolę tę zupę bez śmietany.
SMACZNEGO.

Tagi:

zupa