kasik_sz

kasik_sz

Kucharz
[Przepisów: 30]

zupa cebulowa 9.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo prosta i smaczna zupa. nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich. Każdy może ją zrobić :-) Można samemu ją ulepszać...

zupa cebulowa 9.

Składniki:

zupa cebulowa 9.

 

 

  • ser żółty (starty na grubej tarce)
  • bagietka

 

Sposób przygotowania:

zupa cebulowa 9.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle aż będzie złota. Boczek pokroić w cienkie paseczki . Wrzucić go po 10 min.smażenia cebuli (żeby się nie spalił :-)) Dodać mąkę i jeszcze chwilę podsmażyć - do zgęstnienia. Do garnka wlać wodę, bulion i przyprawy. Przełożyć ostrożnie cebulę do garnka i gotować jeszcze 20 min.bez przykrycia, aż zupa będzie gęsta.Bagietkę pokroić na kromki , posmarować masłem i posypać serem ,włożyć na 2-3 min. do nagrzanego piekarnika aż ser się rozpuści. Wlać zupę do miski , wrzucić trochę startego ser i położyć na nim grzankę. Smacznego...

Tagi:

sery ser cebula