marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa cebulowa na kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cebulowa jest dobra jak zmiksuję posiekane cebule, po uprzednim obgotowaniu i posiekaniu ich na kostkę.Potem dodam ją do garnka z zakwasem kiełbasianym, podgotuję i doprawiam.

Zupa cebulowa na kiełbasie

Składniki:

Zupa cebulowa na kiełbasie

 

  • 4 duże cebule białe,
  • szklanka bulionu,
  • 35 dag. kiełbasy zwyczajnej,
  • kminek,
  • majeranek,
  • ziele angielskie,
  • pieprz czarny mielony,
  • sól,
  • 2 listki laurowe,
  • 1l.wody.

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa na kiełbasie
Cebule obrać, opłukać i obgotować w wodzie z bulionetkami warzywnymi lub drobiowymi. Potem wyjąć, odcedzić i po ostudzeniu pokroić w piórka lub kostkę, a następnie zmiksować. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do bulionu z przyprawami zapachowymi. Dodać zmiksowaną pulpę cebulową, zaprawić kminkiem i gotować z 20 min. Jak zacznie wrzeć, wyłączyć i doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Nalewać i podawać z grzankami z bagietki.