Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Zupa cebulowa wg Agiatis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycąca i rozgrzewająca zupa idealna w chłodne dni.

Zupa cebulowa wg Agiatis Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cebulowa wg Agiatis

 

  • Potrzebna nam będzie:
  • cebula duża - 6 sztuk
  • wywar z kurczaka - 500 mililitrów
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • ser żółty tarty - 100 gram
  • grzanki - 2 łyżki
  • magi - 1 łyżeczka
  • kucharek(jarzynka) - do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa wg Agiatis
Kroimy obraną cebulę na małe kawałki ( kostka, półplasterki jak wam wygodnie)
Smażymy na rozgrzanym oleju,
Gdy się zrumieni zalewamy wywarem, gotujemy cebule do miękkości.
Miksujemy blenderem.
Dodajemy magi, jarzynkę sól i pieprz, zagęszczamy mąką z wodą. Podajemy w misce - zupę wlewamy posypujemy grzankami i startym na drobnych oczkach żółtym serem:)
Życzę smacznego!
Zupa cebulowa wg Agiatis
Kroimy cebule na małe kawalki - łatwiej potem będzie nam jązmiksować
Zupa cebulowa wg Agiatis
Podsmażamy pokrojoną wcześniej cebula, do zarumienienia
Zupa cebulowa wg Agiatis
Gdy będzie cebula zarumieniona, zalewamy wodą i chwilę dusimy
Zupa cebulowa wg Agiatis
Miksujemy zupe blenderem, potem zagęszczamy maką wymieszaną z wodą