Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa chińska z ryżowym makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka zupa chińska. Smak warzyw gotowanych w rosole przyprawionych sosem sojowym jest niepowtarzalny.

Zupa chińska z ryżowym makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa chińska z ryżowym makaronem

 

  • 1 kostka rosołowa
  • 500 ml wody
  • 300 g warzyw chińskich z grzybkami i kiełkami
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • pieprz
  • 100 g poszatkowanej kapusty
  • makaron ryżowy

Sposób przygotowania:

Zupa chińska z ryżowym makaronem
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy bulion. Wrzucamy warzywa wraz z poszatkowaną kapustą i gotujemy 15 minut. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odcedzamy gdy jest miękki. Przekładamy makaron do miseczki, zalewamy gorącą zupą. 


Zupa chińska z ryżowym makaronem
Etap 1 w wodzie rozpuszczamy kostkę na bulion
Zupa chińska z ryżowym makaronem
Etap 2 wrzucamy do bulionu warzywa chińskie
Zupa chińska z ryżowym makaronem
Etap 3 dodajemy do warzyw poszatkowaną kapustę
Zupa chińska z ryżowym makaronem
Etap 4 przygotowujemy makaron ryżowy i przekładamy do miseczek

Tagi:

makaron sosy