InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Zupa chlebowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny sposób na coś z niczego.

Zupa chlebowa

Składniki:

Zupa chlebowa

 

  • pół bochenka standardowej wielkości chleba (najlepiej razowego)
  • 1 litr bulionu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka smalcu
  • łyżka masła
  • kminek, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa chlebowa
Podsmaż rozdrobniony chleb na roztopionym smalcu, następnie wrzuć do zagotowanego bulionu, dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Gotuj 20 minut, często mieszając. Na końcu całość zmiksuj i dodaj łyżkę masła.

Tagi:

chleb