misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybka zupka zaostrzająca apetyt.

Zupa chrzanowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa chrzanowa

 

  • # 2 łyżki startego chrzanu
  • # 1 l bulionu
  • # 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • # 1 płaska łyżka mąki
  • # 4 jajka
  • # sól
  • # pieprz
  • # cukier
  • # posiekana natka pietruszki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa
Wykonanie: Zagotować bulion, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać chrzan, wymieszać.Śmietanę zozbełtać z mąką, dodać parę łyzek gorącego wywaru , wymieszać i i podprawić zupę.Ugotowane jajka pokroić na ósemki, ułożyć na talerzach i zalać gorącą zupą , posypać zieleninka. Zupę wzbogaćić też można gotowanym ziemniakiem.
Zupa chrzanowa
Można też podać z samymi jajkami w wersji dla odchudzajacych się.
Zupa chrzanowa
Etap 2

Tagi:

jajko jajka