kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa cukiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszną i lekką zupę cukiniową. Idealna na upalne dni, pełna zdrowych warzyw. Bardzo polecam.

Zupa cukiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cukiniowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cukiniowa
Rosół wlewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i myjemy, ścieramy na tarce do miski. Liście pora myjemy i kroimy na drobno.
Marchewkę i por wkładamy do gotującego się rosołu.
Obieramy ziemniaki i myjemy, kroimy w kostkę, dokładamy do gotującej się zupy.
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce, posypujemy solą, mieszamy i wkładamy do zupy gdy ziemniaki są na wpół miękkie.
Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Zupa cukiniowa
Umytą marchew ścieramy na tarce, liście pora kroimy.
Zupa cukiniowa
Startą marchewkę i pokrojony por wkładamy do garnka z rosołem.
Zupa cukiniowa
Obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę.
Zupa cukiniowa
Umytą cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.