alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa cygańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka ale bardzo sycąca zupa

Zupa cygańska

Składniki:

Zupa cygańska

 

  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 laski kiełbasy toruńskiej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 litra rosołu drobiowego
  • pół szklanki śmietany 18%
  • majeranek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa cygańska
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na patelni usmażyć cebulę, paprykę, kiełbasę i przecier pomidorowy. To wszystko dodać do rosołu, doprawić majerankiem, podbić śmietaną. Zagotować.

Tagi:

kielbasa