pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

orientalna zupka na obiad

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Składniki:

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

 

  • 2 cytryny,
  • 1 litr bulion warzywny (może być z kostki),
  • makaron ryżowy,
  • 2 jaja surowe,
  • pieprz kolorowy ziarnisty

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym
Bulion zagotowujemy, doprawiamy pieprzem i dodajemy drobno tartą skórkę z 1 cytryny. Gotujemy kilka minut i dodajemy makaron ryżowy. Całość gotujemy jeszcze do momentu, gdy makaron będzie miękki. W międzyczasie z cytryn wyciskamy sok i dodajemy do ubitych jajek wraz z odrobiną zimnej wody. Ubijamy, wlewając troszkę gorącego wywaru. Po ugotowaniu wywar zdejmujemy z ognia i wlewamy zahartowaną masę nieustannie mieszając. Zupę na talerzu można udekorować plasterkami cytryny.

Tagi:

makaron