Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Owocowa orzeźwiającą zupka

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój Mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który bezpośrednio wsypujemy do gorącej zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jaglaną.
Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną
Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój Mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody.
Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną
Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem.