Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa czosnkowa-cebulowa z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa czosnkowo cebulowa powinna być pikantna

Zupa czosnkowa-cebulowa z pomidorami

Składniki:

Zupa czosnkowa-cebulowa z pomidorami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa-cebulowa z pomidorami
Czosnek obrać, posiekać i zrumienić na oliwie, dodać pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać i wszystko razem poddusić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w plasterki, dodać do cebuli i udusić do miękkości. Zalać 4 szklankami wrzącej wody, przyprawić do smaku solą, pieprzem,gotować około 8 minut. Zupę podawać z grzankami i posiekaną natka pietruszki.