pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Zupa czosnkowa II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna na jesienne i zimowe chłody zupka która doskonale rozgrzewa. Wspaniały smak i kremowa konsystencja zaskoczą niejednego wybrednego łasucha.

Zupa czosnkowa II

Składniki:

Zupa czosnkowa II

Na zupę:

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa II

Przygotowanie warzyw

Zupa czosnkowa II
Warzywa obieramy ,kroimy i podsmażamy na oleju.

Ziemniaki,cebulę i pietruszkę obieramy i myjemy a następnie kroimy w dużą kostkę. Pora myjemy i również kroimy.


Na rozgrzanym oleju podsmażamy wszystkie warzywa. Czosnek owijamy w folię aluminiową i pieczemy w 180°C około 15 min.

ETAP 2:

Zupa czosnkowa II
warzywa zalewamy bulionem,gotujemy do miękkości,dodajemy czosnek i jeszcze gotujemy.

Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy aż zmiękną. Następnie obieramy upieczony czosnek i dodajemy do zupy,gotujemy jeszcze około 15 min. Dodajemy śmietanę,doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem i tymiankiem.



Wszystko dokładnie miksujemy. Podajemy z chipsami z salami lub boczku.