Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa czosnkowa po saksońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

to danie łączy w sobie dwie kuchnie węgierską i niemiecką

Zupa czosnkowa po saksońsku

Składniki:

Zupa czosnkowa po saksońsku

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa po saksońsku
mięso pokroić w paseczki obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu przełożyć do garnka przygotować jasną zasmażkę ze smalcu i mąki rozprowadzić w 2,5 l wody wlać do garnka z mięsem dodać roztarty czosnek sól pokrojone w kostkę ziemniaki gotować tak długo aż ziemniaki będą miękkie smak zupy wzbogacić śmietaną przed podaniem potrawę gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut