SUPERPRZEPIS

Zupa dwa ogórki

  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Zupa dwa ogórki

Bardzo dobra zupka ogórkowa

Składniki:

Zupa dwa ogórki

 

 

  • 3 szt korniszony,
  • 3 szt ogórki kiszone,
  • 1 szt cebula biała,
  • 5 szt skrzydełka,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/2 szt śmietana,
  • 1 łyżka papryka słodka,
  • pieprz,
  • 2 szt kostka warzywna,
  • 1 łyżeczka masła
  • zielenina -pietruszka ,koperek

 

Sposób przygotowania:

Zupa dwa ogórki
W garnku z wodą nastawiamy skrzydełka kurczaka i gotujemy je ok 20 min .Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i obrane i starte na tarce duze oczka marchewki.Dodajemy bulion warzywny w kostce do smaku ok 2 -3 szt .Gotujemy . Ogórki i cebule kroimy drobno i podsmażamy na masełku -masła dajemy ok 1 łyżeczki .Miedzy czasie skrzydełka wyciągamy i obieramy z mięsa ,mięsko wkładamy z powrotem do zupy -mieszamy .Do smażonych ogórków dodajemy paprykę słodką 1 łyżkę mieszamy . Zawartość patelni przelewamy do garnka .Mieszamy gotujemy doprawiamy pieprz do smaku . Zaciągamy śmietaną ,dodajemy posiekaną zieleninkę .

Tagi:

ogórki