gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Zupa dyniowa z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowy chłodnik na gorące dni

Zupa dyniowa z imbirem

Składniki:

Zupa dyniowa z imbirem

 

  • 1 kg dyni
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • świeży imbir
  • pieprz
  • sól
  • ząbek czosnku
  • groszek ptysiowy lub grzanki serowe

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z imbirem
Rozpuść kostki bulionu drobiowego w pół litra wody. Dynię oczyść i pokrój w drobną kostkę . Gotuj w rosole do miękkości. Pod koniec gotowania dopraw imbirem, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ostudź a następnie zmiksuj i dodaj śmietankę. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami serowymi.

Tagi:

dynia