kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na zupę dyniowo - pomidorową

Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka
Dynię oczyścić ze skóry i pestek, pokroić na plasterki ok. 2 – 3 cm. Pomidory pokroić na plasterki. Cebule i czosnek posiekać w drobną kosteczkę. Oliwę rozprowadzić na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie układać warzywa warstwami: dynia, pomidory, cebula i czosnek. Przykryć górną częścią naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. Warzywa trochę ostudzić i za pomocą robota zrobić puree. Warzywne puree włożyć do garnka i powoli dodać bulion. Gotować 15 minut. Mieszając dodać śmietanę i gotować jeszcze 3 minuty. Przyprawić sola i pieprzem.
Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka
Dynię oczyścić ze skóry i pestek, pokroić na plasterki ok. 2 – 3 cm. Pomidory pokroić na plasterki. Cebule i czosnek posiekać w drobną kosteczkę.
Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka
Oliwę rozprowadzić na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie układać warzywa warstwami: dynia, pomidory, cebula i czosnek. Przykryć górną częścią naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. Warzywa trochę ostudzić i za pomocą robota zrobić puree.
Zupa dyniowo - pomidorowa wg kropellka
Warzywne puree włożyć do garnka i powoli dodać bulion. Gotować 15 minut. Mieszając dodać śmietanę i gotować jeszcze 3 minuty. Przyprawić sola i pieprzem.

Tagi:

dynia pomidory