eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli krem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna zupa krem z kalafiora z nutką gałki muszkatołowej.

Zupa Eli krem z kalafiora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa Eli krem z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Zupa Eli krem z kalafiora
Kalafior umyć razem z młodymi listkami i podziekić na różyczki. Włożyć kalafior do garnka,zalać bulionem,dodać pokrojony seler i pietruszkę,liście laurowe,ziele angielskie i ugotować do miękkości .Warzywa i kalafior odcedzić (wywar zachować) i wybrać ziele angielskie i liście laurowe. Warzywa i kalafior blendować porcjami dolewając wywar. Zblendowaną zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Nałożyć zupę na talerze,udekorować według uznania. Zupę można podawać z grzankami czy groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Zupa Eli krem z kalafiora
Kalafior umyć razem z młodymi listkami i podziekić na różyczki..
Zupa Eli krem z kalafiora
Warzywa i kalafior zalać bulionem drobiowym.
Zupa Eli krem z kalafiora
Warzywa i kalafior blendować porcjami dolewając wywar.

Tagi:

kalafior