kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zupa fasolkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna zupka fasolkowa

Zupa fasolkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolkowa

 

  • 250gr fasolki ( żółtej i zielonej )
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywko
  • 2 ziarnka ziela anielskiego
  • 3 ziemniaki

Sposób przygotowania:

Zupa fasolkowa

Najpierw ugotuj fasolkę do miękkości, poprzekrawaj ją na strączki długości 1,5 - 2 cm, dodaj ziele i liście. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Pokrój w krążki marchewkę i pietruszkę a cebulę na ćwiartki. Jak się ugotuje fasolka wrzuć do niej marchew, pietruchę i cebulę. Po 10-15 min dorzuć ziemniaki i wszystko razem gotuj jeszcze 5 min. Gotowe

Zupa fasolkowa
Etap 1 - gęsta zupa, pożywna, samo zdrowie na talerzu
Zupa fasolkowa
Etap 1 - gotuj pociętą fasolkę do miękkości z ziółkami
Zupa fasolkowa
Etap 2 - pokrój marchewkę, pietruszkę w krążki i ugotuj z fasolą
Zupa fasolkowa
Etap 3 - ziemniaki ugotuj w osobnym garnku i dodaj do pozostałych składników

Tagi:

przyprawy