alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zupa fasolowa - krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To taka zupa na szybkiego

Zupa fasolowa - krem

Składniki:

Zupa fasolowa - krem

 

  • 1 puszka fasoli ziarnistej w zalewie
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka rosołu z kostki
  • pieprz mielony
  • maggi
  • natka pietruszki
  • 4 plasterki wędzonki
  • grzanki z bułki lub chleba tostowego

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa - krem
Fasolę odcedzić i zmiksować z rosołem i śmietanką . Podgrzać i doprawić do smaku pieprzem i maggi .
Wędzonkę pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na rumiano na patelni teflonowej bez tłuszczu .
Zupę podawać w miseczkach posypaną wędzonka i natka z pietruszki , a do tego grzanki zrobione z bułki usmażonej na oleju na rumiano.

Tagi:

chleb fasola