luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Zupa fasolowa na żeberkach

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Gorąca zupa na mroźne dni.

Zupa fasolowa na żeberkach

Składniki:

Zupa fasolowa na żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa na żeberkach
Fasolę namoczyć najlepiej na noc, rano przepłukać i zalać czystą wodą. Mięso wypłukać.
zalać 2 l wody, dodać fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, pokrojoną na plasterki marchewkę, cebulę, czosnek i seler posiekany drobno lub w całym kawałku ( ja dodaję cały gdyż rodzina za nim nie przepada, potem wyrzucam) Kiedy mięso i fasola są już miękkie, mięso wyjmuję i dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbaskę pokrojoną na plasterki, w międzyczasie rozdrobnić mięso i dodać do zupy. Ugotować do miękkości ziemniaków. Dodać dużo natki pietruszki i koperku..