ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zupa fasolowa z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupa na zimne dni :-)

Zupa fasolowa z boczkiem

Składniki:

Zupa fasolowa z boczkiem

 

  • 15 gr boczku wędzonego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebulka
  • 2 puszki fasolki białej w zalewie
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z boczkiem
Boczek kroimy na małe kawałeczki, dodajemy do garnka i zalewamy wodą. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na małą kostkę i dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostke i dodajemy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy drobiutko, tez dodajemy do garnka. Wstawiamy garnek na ogień i gotujemy tak aż wszystkie waryzwa będą miękkie. wtedy dodajemy odsącząną z zalewy fasolę i doprawiamy i gotujemy jeszcze z 5 minut. Można zupę zabielić śmietaną lub posypać serem żółtym.

Tagi:

fasola