Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna sycąca zupa fasolowa

Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką
Fasolkę przepłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na noc. Następnego dnia wymienić wodę, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować do miękkości, dodać drobno pokrojoną marchewkę. Cebulę i boczek pokroić, podsmażyć bez dodatkowego tłuszczu aż tłuszcz się wytopi a cebula zarumieni. 1/3 fasoli przełożyć do drugiego garnka, zmiksować blenderem, włożyć do zupy. Dodać cebulę z boczkiem. Doprawić zupę solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Można dodać czosnek, granulowany lub świeży.
Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką
Fasolkę przepłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na noc. Następnego dnia wymienić wodę, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować do miękkości, dodać drobno pokrojoną marchewkę.
Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką
Cebulę i boczek pokroić, podsmażyć bez dodatkowego tłuszczu aż tłuszcz się wytopi a cebula zarumieni.
Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką
1/3 fasoli przełożyć do drugiego garnka, zmiksować blenderem, włożyć do zupy.
Zupa fasolowa z boczkiem i cebulką
Dodać cebulę z boczkiem. Doprawić zupę solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Można dodać czosnek, granulowany lub świeży.

Tagi:

fasola