13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Zupa Fasolowa z Boczkiem i Kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Podawać z chlebem, bądź w chlebie ;)

Zupa Fasolowa z Boczkiem i Kiełbasą

Składniki:

Zupa Fasolowa z Boczkiem i Kiełbasą

Sposób przygotowania:

Zupa Fasolowa z Boczkiem i Kiełbasą

Boczek wraz z kiełbasą i cebulą przesmaż na patelni. Marchewkę, seler, por, pietruszkę i ziemniaki pokrój w kostkę. Podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę wraz z warzywami wrzuć do garnka. Dodaj fasolę białą (ja dodałam z puszki), 2 kostki rosołowe, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i zalej wodą (1,5 – 2l). Gotuj z 10 minut, a następnie dodaj pieprz, majeranek i tymianek. Gotować jeszcze kolejne ok. 10 min póki nie zmiękną warzywa. Podawać z chlebem.