kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa fasolowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie jest droga a jednak smaczna!

Zupa fasolowa z makaronem

Składniki:

Zupa fasolowa z makaronem

 

  • 20 dkg białej fasoli
  • 20 dkg skórki z boczku
  • 15 dkg spaghetti
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 seler naciowy
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki suszonej szałwii
  • 10 dkg parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z makaronem
Fasolę moczymy 12 godzin w wodzie.Gotujemy fasolę w tej samej wodzie w które się moczyła.Siekamy cebulkę, przecieramy czosnek,selera kroimy na małe kawałki.Dodajemy warzywa oraz skórkę z boczku do fasoli.Doprawiamy szałwią.Gotujemy razem 2 godzinki a potem odlewamy 1/3 wywaru,przecieramy go na sitku i wlewamy z powrotem do zupy.Łamiemy spaghetti na 3 części i dodajemy do zupy.Gotujemy razem 10 minut.Wyjmujemy boczek i kroimy w cienkie paseczki.Do zupy wlewamy oliwę.Doprawiamy solą i pieprzem.Skórkę z boczku układamy w talerzykach, zalewamy zupą i posypujemy startym serem.Podajemy na gorąco.Smacznego!

Tagi:

fasola