Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa fasolowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa fasolowa z pieczarkami jest bardzo sycąca i smaczna. Można do niej dodać koncentrat pomidorowy lub zasmażkę.

Zupa fasolowa z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa z pieczarkami

 

  • 1 szkl fasoli drobnej
  • 1,5-2 l wywaru z mięsa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z pieczarkami
Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2 godziny. Następnie gotować w wywarze z mięsa. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Dodać warzywa, pokrojoną cebulę, poddusić. Połączyć z pół miękką fasolą i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, dodać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Zupa fasolowa z pieczarkami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone pieczarki
Zupa fasolowa z pieczarkami
Fasolę zamoczyć na noc odlać wodę w której się moczyła wlać wywar z mięsa i gotować
Zupa fasolowa z pieczarkami
Do pieczarek dodać warzywa i chwilę poddusić
Zupa fasolowa z pieczarkami
Połączyć z zupą i gotować do miękkosci fasoli