Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa fasolowa z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa fasolowa z wędliną- doskonała na obiad dla całej rodziny. Jest syta i pożywana. Każdemu będzie smakować.

Zupa fasolowa z wędliną

Składniki:

Zupa fasolowa z wędliną

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z wędliną
1. Fasolę oraz żeberka przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Marchew, pietruszkę oraz cebulę obierz, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do zupy. Gotuj 15 minut.

2. Boczek pokrój w małą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Boczek razem z kiełbasą podsmaż na oliwie. Dodaj do zupy. Gotuj 30 minut.

3. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj do zupy. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Tagi:

fasola